Doelstellingen

De doelstelling van KFC NIJLEN is om als vereniging met de beschikbare vrijwilligers en leden op een zo hoog mogelijk niveau te voetballen zonder dat dit ten koste gaat van de recreatieve teams en waarbij de specifieke sfeer, het warme, familiale en lokale karakter van onze club gewaarborgd blijft.

Sportief willen wij met het eerste elftal in eerste of tweede provinciale afdeling spelen en voor onze jeugdwerking het provinciale label van de KBVB behalen.

Het bestuur zal de nodige financiƫle middelen ter beschikking stellen om gemotiveerde en gekwalificeerde trainers en begeleiders aan te trekken.

Wij willen werken aan de verdere uitbouw van de training- en wedstrijdaccommodatie.

Wij willen deze doelstellingen realiseren met in acht neming van de KBVB-principes van fairplay met haar acht deelprincipes:

  1. Respect voor de spelregels
  2. Respect voor de scheidsrechter en officials
  3. Respect voor je eigen club
  4. Respect voor de tegenstrever
  5. Respect voor je medemaats
  6. Respect voor alle collega voetballers
  7. Respect voor de supporters van andere ploegen
  8. Respect voor jezelf

Onze belangrijkste doelstelling in de jeugdopleiding is onze jeugdspelers d.m.v. het leerplan van de KBVB per leeftijd de belangrijkste vaardigheden (basics) en inzichten (teamtactics) bij te brengen. Verder willen wij onze spelers begeleiden in het opbouwen en onderhouden van hun conditie en zal ook gewerkt worden aan het mentale aspect van het voetbal. Hierbij denken we aan concentratie, doorzettingsvermogen, winnaarsmentaliteit, fairplay en respect.