KFC Nijlen - St. Dimpna : 1 - 6

Nijlen heeft totale off-day tegen St. Dimpna

Onze laatste thuiswedstrijd van de kompetitie is een afknapper geworden.
Als je het positief bekijkt zou je nog kunnen stellen dat we eigenlijk de wedstrijd verloren in het 2de kwart waarin we op 12 minuten tijd maar liefst 5 doelpunten binnen kregen. Anderzijds moeten we toegeven dat we ook voor de rest van de wedstrijd nooit bij machte waren om St Dimpna in problemen te brengen. Een teleurstelling die maar vlug moeten worden weggespoeld door de stralende zon deze week en een hopelijk goede prestatie komende woensdag.

Spijtig toeval was dat we onze laatste thuiswedstrijd niet op ons normaal veld konden spelen maar op een (te) klein geïmproviseerd U13 veldje. Nijlen pakte tegen St Dimpna tot hiertoe 4 op 6. Een stevige ploeg met wel wat duelkracht, voetballend in principe niet beter dan Nijlen en terend vooral op de flitsen van een goede diepe spits.

Het eerste kwartier gaf onmiddellijk een duidelijk beeld van wat we zouden te zien krijgen. Weinig ruimte, veel duels en al even weinig uitgespeelde kansen. En van de soms plots opduikende ruimte in de rug van St Dimpna vergat ons ploegje dan ook nog te profiteren. 0-0 na 15 minuten was niet meer dan logisch.

Het moest beter en Nijlen leek dat even te begrijpen want het begon met een goede aanval en kans maar Seppe besloot naast. Een paar minuten later echter viel uit het niets de 0-1 en dat viel schijnbaar als een blok op de hoofden van onze spelers. Een onherkenbaar Nijlen zakte in de daaropvolgende 10 minuten weg als nooit tevoren. Iets na tienen viel een bijna verlossend rustsignaal. Het stond 0-5 ! Er viel heel wat om over te praten in de kleedkamer …

Het kon uiteindelijk maar 2 kanten op. Nijlen zou verder ten onder gaan met een verschrikkelijk zware score of het zich trachten bij elkaar rapen om een volledige blamage te vermijden. Gelukkig kwam inderdaad het eergevoel terug naar boven en werd het het tweede.

Nijlen herstelde, weliswaar meer op basis van inzet en vechtlust dan van mooi voetbal, maar het herstelde.   Het scoorde na een hoekschop zelfs door een misser van de doelman maar echte uitgespeelde kansen kon Nijlen verder niet echt creëren. Ook St. Dimpna zakte weg waardoor de wedstrijd helemaal verwaterde.

In het laatste kwartier kreeg Nijlen nog een wat dom doelpunt binnen, typisch naar het beeld van de wedstrijd en werd het dus 1-6.

We hebben de zwakke halve finale van de Lava beker gehad en nu dus dit. In een voor de rest sterk seizoen van onze ploeg komt dit dan wel eventjes hard aan. Het is nu afwachten en een dik vet vraagteken hoe KFC Nijlen 4 dagen na dit debacle voor de dag zal komen in en tegen ’s Gravenwezel.          

KFC Nijlen - Antonia

KFC Nijlen toont 2 gezichten in tweeluik tegen Antonia.

Afgaand op de kompetitiewedstrijd van zondag 11 maart zou je kunnen stellen dat onze prov U13 de kloof met Antonia zo goed als hadden gedicht.   Nijlen speelde een uur lang top en verdiende op basis van het spelbeeld en de kansen zeker niet te verliezen. Maar zoals in elke spannende topper beslissen details en wat geluk over het resultaat en dat hadden we niet aan onze kant.
Inmiddels zijn we door hetzelfde Antonia stevig uit de Lava beker geknikkerd en hebben we dus nogmaals ondervonden wat we eigenlijk al wisten. Indien we met z’n allen voetballend top zijn en een uur lang scherp en geconcentreerd in de wedstrijd zitten, doen we mee met de beste ploegen van de reeks. Maar wanneer dat niet het geval is worden we kordaat uit het wiel gereden. In de halve finale hadden we duidelijk een mindere dag en botsten we op een sterk Antonia. Die wedstrijd was na een kwartier eigenlijk al over. Een paar dagen eerder was het een heel ander verhaal !    

Aangevuurd door een sterk spelende Wout Wuyts voetbalde Nijlen toen van in het begin scherp en geconcentreerd. Het trachtte door een enorme aanvalslust Antonia weg van eigen doel te houden en dat lukte redelijk goed. Nijlen moest wel constant op de hoede zijn. Antonia heeft immers de kwaliteiten om op elk moment toe te slaan en trachtte bij Nijlens balverlies vliegensvlug uit te breken. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht maar Nijlen kreeg zeker in de 1ste helft de beste kansen. Zo kon Seppe enkele keren dreigen maar het was Gommaar die het dichtst bij de 1-0 kwam toen hij alleen voor de doelman verscheen maar zijn te zacht plaatsballetje werd nog voor de lijn weggehaald. Het bleef 0-0 tot aan de rust.

Het spelbeeld leek weinig te veranderen in het 2de halfuur tot Antonia plots toch de 0-1 binnen knalde. Nijlen was niet echt van de kook en stribbelde moedig tegen. Uitgesproken kansen zoals in de 1ste helft waren er minder maar dreigen lukte wel. Met nog een kwartier te gaan en nog steeds de 0-1 op het bord probeerde Nijlen nog een laatste keer op zoek te gaan naar de 1-1. Het was echter Antonia dat er op de tegenaanval 0-2 van maakte.

Onze ploeg speelde op 11 maart één van zijn beste wedstrijden van het seizoen. Het deed Antonia bibberen en trok een paar dagen later misschien iets TE gerust naar Zandhoven voor de Lava beker. Een versnelling lager kan je je in een topper niet permitteren. We hebben het verschil in het spelen en aanpakken van een wedstrijd in enkele dagen tijd duidelijk ondervonden.

Maar het is en blijft een geweldige prestatie en een opsteker voor deze ploeg te weten tot wat ze inmiddels in staat zijn. Het moet de uitdaging zijn om dat niveau in de resterende wedstrijden nog zo vaak mogelijk te benaderen.    

KFC Nijlen - SK Lierse : 10 - 0

Ongenadig Nijlen stuurt Lierse dames naar huis met dubbele cijfers !

Er stond afgelopen zondag wellicht maar 1 gelukkige dame op het veld, die stond dan wel tussen de Nijlense doelpalen.   Alle andere dames kregen een stevige oplawaai en moesten het Nijlens jeugdcentrum verlaten met een 10-0 pandoering om de oren.   Enkel in het tweede kwartier leek ons ploegje de teugels wat te willen laten vieren maar de volgende 30 minuten duwden ze de gas echter terug dieper in en volgde kans na kans en nog heel wat goals.

Nog voor de meeste spelers van Lierse de bal hadden geraakt stond het via Lucas al 1-0 en onmiddellijk daarop duwde een Lierse speelster in de verwarring de bal zelf in doel, 2-0 na nog geen 2 minuten. Het was bijna vreemd en aandoenlijk hoe Lierse totaal van slag leek en geen reactie klaar had op het vinnige Nijlen dat van geen rustige start wilde weten. Lierse kwam niet onder de druk onderuit en in de 8ste minuut viel de 3-0.  Zelden kon Nijlen dit seizoen met zulk een ontspannend gevoel gaan rusten bij de eerste time-out.

In het 2de kwart bleef Nijlen wel baas maar leunde het bij wijlen wat achterover. De druk was van de ketel en dat was soms wel wat te merken. Hier en daar sloop er wat nonchalance in het spel wat Lierse de gelegenheid gaf meer in de wedstrijd te komen. Het bleef 3-0 tot aan de rust.

Dit mocht hoegenaamd niet de manier zijn waarop Nijlen de wedstrijd verder diende aan te pakken.
Het tempo en de scherpte moesten terug omhoog. Het was dan ook mooi om zien hoe Nijlen er na de rust terug het vuur in bracht. Op een kwartier tijd ging het van 3-0 naar 8-0 ! Via Seppe, Gommaar en Kacper duwden ons ploegje Lierse helemaal de vernieling in.
Lowie en Wannes zorgden in het laatste kwartier nog voor de klinkende 10-0 overwinning.

Buiten het 2de kwartier speelde Nijlen tegen de 60 minuten lang moedige Lierse dames voetballend best wel een goede wedstrijd, wat niet direct zo vanzelfsprekend was gezien het veld er toch nog hard bij lag en “de echte strijd” al vrij vlug gestreden leek.  Het zal deze groep deugd hebben gedaan dat de scoringsmachine eens op volle toeren kon draaien.

Aanstaande zondag zal het immers opnieuw andere koek zijn . . .    

KFC Nijlen - 's Gravenwezel : 1 - 1

KFC Nijlen pakt punt in moeilijke omstandigheden.

Door de inmiddels al vrij lange natte periode lag nu ook het anders zo verzorgd en goed liggend E terrein er loodzwaar bij. Een uur lang voetballen op dit veld is een geseling voor de kuiten van elke voetballer.  Onze ploeg moest het dan ook nog eens doen met z’n achten, zonder vervanger dus.  Wannes was nog niet speelklaar en tot overmaat van ramp werd ook Wout nog ziek in de nacht voor de wedstrijd.  Een zware opdracht, en net nu de camera’s gericht stonden op het E veld aan de Goorkant, maar ons ploegje bracht het er uiteindelijk meer dan behoorlijk van af !

Een uur lang voetballen op zulk een veld doet meestal ook niet veel goeds aan de kwaliteit.
Beide ploegen trachtten er toch het beste van te maken.  Nijlen schoot het best uit de startblokken en kwam al vrij vlug via Seppe op voorsprong.  1-0 na een 5 tal minuten.  ’s Gravenwezel trachtte op zijn beurt ook wel te dreigen maar kwam niet aan echt open kansen.  Zo kabbelde de wedstrijd ook verder.  Vrij gesloten, veel middenveldspel en heel wat goed bedoelde combinaties die regelmatig door het zompige veld teniet werden gedaan.  We konden de rust in met onze krappe voorsprong.

De bezoekers kwamen in het derde kwartier nu toch iets meer opzetten en maakten in de 38ste minuut 1-1 gelijk.  ’s Gravenwezel trachtte door te duwen maar Nijlen maakte een vuist en hield knap stand en herstelde opnieuw het evenwicht. 

De vermoeidheid werd stilaan zichtbaar maar ons ploegje leek helemaal niet van plan het verdiende punt nog af te geven.  Nijlen moest door een iets te felle tackel van Lowie zelfs nog 5 minuten met 7 verder maar gaf geen krimp !  Het bleef ook dan de bal nog vrij goed in de ploeg houden en sleepte zo een dikverdiend punt uit de brand !  

Onder moeilijke omstandigheden al bij al lang niet slecht dus.  Ondertussen hebben we ons ook geplaatst voor de halve finale van de Lava beker !  We hebben de resterende 3 maand dus nog wel wat om naar uit te kijken.    

Merksplas - KFC Nijlen : 6 - 2

10 dodelijke minuten kosten KFC Nijlen gelijkspel of overwinning in Merksplas.

Merksplas heeft vorige zondag maar even nodig gehad om de wedstrijd helemaal te doen kantelen en naar hun hand te zetten.  Ondanks dat nam Nijlen toch opnieuw het initiatief in handen maar dat mocht niet meer baten.

Enkel de allereerste minuten van de wedstrijd was het even warm voor ons doel, daarna namen onze prov U13 de controle in handen en trokken ze met lef naar voor.   Het werd er nu ook eens voor beloond.  Kacper tikte in de 12de minuut een mooie aanval makkelijk binnen,  0-1.  Merksplas had zich ook wel getoond.  Een hard schot werd door Leni knap uit doel geduwd.  Maar we konden  na een kwartier de koppen even bij elkaar steken met een 0-1 voorsprong.

Niets deed eigenlijk vermoeden dat we een kwartier later met 4-1 zouden achterstaan !  En toch gebeurde het.  Op minuut 20 viel de 1-1.  Nijlen had op dat moment echt nog wel de wedstrijd onder controle maar na deze treffer profiteerde Merksplas van een moment van aarzeling bij Nijlen.  Het werd 1-2 en 1-3 en dat bracht ons ploegje echt even van de kaart.  Op slag van rust viel dan zelfs nog de 4-1.  Het was hoog tijd voor rust en een kleedkamer.

Het was niet dat er een geslagen groep binnen zat.  Nijlen had gevoeld dat het Merskplas kon verrassen en leek klaar om in de 2de helft niet verder weg te zakken.  

Ons ploegje reageerde ook heel goed.  Ze voetbalden met lef en zoveel mogelijk vooruit richting doel van de tegenstander.  Achterin was er veel scherpte waardoor Merksplas nog maar weinig klaarmaakte.  Nijlen zelf was af en toe wel gevaarlijk maar scoorde niet.  In het slotkwartier bleef het spelbeeld hetzelfde.  Nijlen had lichtjes de overhand, voetbalde en goed en met veel  passie. 

De 5-1 kwam dan ook wat uit de lucht vallen.  Lucas Geenen kreeg daaropvolgend vrije baan richting doel en trapte de 5-2 binnen.  In de slotminuut werd het nog 6-2.

Los van dit resultaat heeft onze prov U13 echt een goede wedstrijd gespeeld.  Het voetbalde  op de helft van de tegenstander veel directer waardoor het zelfs tegen een sterke tegenstander als Merksplas  aan heel wat kansen kwam.  Dat maakte dat de thuisploeg het lange tijd knap lastig had en heel wat kleine, (en soms minder kleine)  foutjes nodig had.   Het is die manier van voetballen die onze ploeg de resterende 3 maanden zo vaak mogelijk moet trachten te brengen.

Komende zondag ontvangen we nieuwkomer ’s Gravenwezel !     

KFC Nijlen - Lille : 2 - 4

Nijlen verliest maar groeit al stilaan terug naar zijn goede vorm. 

Na de wat mindere prestatie op het veld van Antonia was het uitkijken in hoeverre de provinciale U13 al terug wat dichter bij hun ‘normale’ niveau waren gekropen.   Dat bleek heel goed mee te vallen.  KFC Nijlen nam het op tegen Lille dat zijn laatste 8 wedstrijden van 2017 allemaal won, waaronder dus ook tegen Merksplas en in december nog tegen Antonia !  Dat in gedachten mogen we dus uiteindelijk zeker niet klagen.  Want Nijlen deed tegen Lille lange tijd goed mee en werd vooral genekt, zoals zo vaak, op vlak van efficiëntie.

Na 13 minuten zorgde een eerste mini foutje achterin voor de 0-1.  Seppe maakte echter in de 16de minuut na een vlotte aanval onmiddellijk 1-1 gelijk.  Nijlen kreeg daarop in de 20ste minuut opnieuw een wat vermijdbaar doelpunt tegen maar nog in dezelfde minuut zette opnieuw Seppe de bordjes op 2-2.  Ons ploegje voetbalde goed.  Seppe en Kacper zorgden via de flanken regelmatig voor dreiging maar ook Lille tikte in balbezit de bal vlot rond en dreigde vooral via de vaak oprukkende en knap spelende rechtsback.  De rust halen met een 2-2 had een mooi scenario geweest maar een minuut of 2 daarvoor maakte Lille er 2-3 van.

Met hier en daar wat aanwijzingen en de nodige complimenten voor het goede spel in de 1ste helft stapte Nijlen terug het veld op.   In het 3de kwartier zat het langs beide kanten redelijk op slot.  Nijlen gaf achterin nog weinig weg en trachtte zelf af en toe te dreigen.  Met nog 15 minuten te gaan stond nog steeds de 2-3 op het bord. 

KFC Nijlen nam in het laatste kwartier iets meer risico en kwam ook een 2 tal keer dichtbij de gelijkmaker.  Op één van die risicovolle aanvallen verloor Nijlen de bal en zette Lille een snelle en snedige counter op die dan ook nog eens perfect werd afgerond.  Deksel op de neus . 
2-4 in de 53ste minuut. 

Onze ploeg lijkt dus opnieuw zijn ‘drive’ gevonden te hebben.  En goed want zondag staat een lastige verplaatsing naar Merksplas op het programma.   

Antonia - KFC Nijlen : 6 - 1

Prov U13 kent mindere dag tegen sterk Antonia !  

Onze prov U13 hebben de turbo knop nog niet teruggevonden in 2018.  Ze begonnen het nieuwe jaar met een oefenwedstrijd tegen Lint en deden het daar lang niet onaardig.  Nijlen speelde toen 50 minuten lang verzorgd voetbal in een weliswaar wat lager tempo.  En dat was voorbije zondag één van de problemen.  Nijlen kreeg met Antonia onmiddellijk één van de beste ploegen van de reeks voorgeschoteld en was daar (nog) niet klaar voor.

De thuisploeg wilde niet weten van een rustiger tempo en zette blauw-wit direct onder druk. 
Nijlen zwoegde en moest voornamelijk achter de bal lopen.  Desondanks en zoals trouwens bijna altijd creëerde ons ploegje toch nog wat kansen bijeen maar daar sprong het te slordig mee om.  Antonia daarentegen lachte er niet mee en duwde op 30 minuten tijd er 4 binnen.  Even bekomen in de kleedkamer. 

Het meest positieve aan voorbije zondag was de reactie na de rust.  Nijlen trapte nu toch ook wat dieper het gas in en dat leverde via Seppe ook een doelpunt op.  Tegelijkertijd gaf het achterin ook wat minder kansen weg.  2 keer scoorde de thuisploeg nog waardoor het uiteindelijk 6-1 werd. 

De conclusie en het beeld van de wedstrijd was halfweg al vrij duidelijk.  Nijlen had zondag als ploeg en individueel een wat mindere dag en dan kom je, zeker tegen een ploeg als Antonia, in de problemen.  Daar moeten we ons overzetten en komende zondag thuis tegen Lille trachten te reageren.             

Zondag 3 december : KFC Nijlen - Westerlo: 0-4

Prov U13 komen in nat en ijskoud winterweer klein tikkeltje tekort.

KFC Nijlen – Westerlo was een wedstrijd die, zeker in de 1ste helft, maar weinig weg had van een klassieke U13 jeugdwedstrijd.  Je ziet het immers maar zelden in deze leeftijdscategorieën, waar je op het kleinere veld uiteindelijk toch relatief snel aan het doel bent, dat de wedstrijd zo gesloten verloopt en er zo weinig doelgevaar wordt gecreëerd.  De reden hiervoor was simpelweg dat beide ploegen héél erg goed verdedigden.  Als er dan al eens een knappe actie werd opgezet, een dribbel lukte en er gevaar leek te gaan komen was er altijd nog wel iemand die de boel dichtliep, meestal zelfs nog voor de doelman moest ingrijpen.  Ook bij ons moest Leni maar zelden tegen de grond gaan.  De boel dicht dus langs beide kanten.

De enige logische ruststand had dan ook 0-0 geweest.  Doch, in de 23st minuut echter kon Westerlo profiteren van een uitschuivende Lucas waardoor de weg naar doel plots open lag en zo de 0-1 werd binnengevlamd.  We konden onze ploeg met de rust maar weinig verwijten.  We hadden hen immers voor de wedstrijd nog erg op het hart gedrukt van goed geconcentreerd te blijven wanneer ze de bal niet hadden en dat hadden ze echt wel goed gedaan !  De kwetsbaarheid bij balverlies die er af en toe wel eens is, was in de 1ste helft nergens te bespeuren.  Enkel in balbezit was Nijlen misschien een tikkeltje minder precies en iets te weinig actief.   Dat was dan ook direct de opdracht voor de 2de helft.

Het viel niet te onderschatten, vanuit een warme kleedkamer terug het ijskoude en natte veld op.  Je zag aan beide ploegen dat het toch een paar minuutjes duurde eer ze terug warm gedraaid waren.  Westerlo profiteerde hier het best van om (ook figuurlijk dan) koudweg de 0-2 binnen te tikken.
In deze omstandigheden komt zo’n vroege 2de treffer minstens dubbel zo hard aan.  Toch vonden onze prov U13 de energie om nog terug te vechten.

Beide ploegen vonden trouwens nu meer en meer wat gaten in elkaars verdediging.  Ook Nijlen dreigde maar stuitte meermaals op een sterke doelman.  Net voor we het laatste kwartier ingingen stak een Westelse spits bij een voorzet zijn voet net iets vlugger tegen de bal en de 0-3 was een feit.
Ons ploegje besefte wellicht dat het over was maar bleef toch op zoek gaan naar een oververdiende tegentreffer maar die kwam er niet.  Het was in tegendeel Westerlo dat er in de slotfase nog 0-4 van maakte.

Net als in het kuipke, en misschien vorige zondag zelfs nog net iets meer, hebben details, kleine momenten en efficiëntie over de wedstrijd beslist.  Onze ploeg mocht zowiezo met meer dan opgeheven hoofd van het veld gaan.  Het kwam immers maar een klein tikkeltje tekort tegen een goed voetballend Westerlo.     

Zondag 26 november : KFC Nijlen - Lille : 2 - 4

Sterk Nijlen vergeet wedstrijd nog voor de rust te beslissen. 

December is de heilige maand, maand van gezelligheid, kadootjes, de warmste week enzovoort, …
Onze prov U13 heeft hierop niet gewacht en heeft eind november zijn goedhartigheid al volop laten zien.  Het toonde in het eerste half uur (en vooral de eerste 15 minuten) heel veel, om niet te zeggen teveel mededogen en barmhartigheid voor zijn tegenstander!  Dat was dan ook de voornaamste reden dat het uiteindelijk nog verloor tegen Lille.

Nijlen had Lille in de heenmatch verrast en moest dan ook voorbereid zijn op een Kempense reactie.  Ons ploegje wilde die reactie voor zijn en schoot als een raket uit de startblokken.  Het overrompelde, overpowerde Lille werkelijk in het openingskwartier maar vergat dat overwicht om te zetten in enkele doelpunten.  Na 10 minuten pas kwam Nijlen via Wietse 1-0 voor.  De blauw-witte dreiging hield aan maar Nijlen vergat Lille een veel grotere mep te verkopen.  Het stond na 15 minuten slechts 1-0.

De bezoekers probeerden zich in de wedstrijd te knokken en kwamen er af en toe na balrecuperatie snel uit.  Zo profiteerde Lille van een zeldzaam Nijlens foutje achterin om de gelijkmaker binnen te duwen.  Na een half uur stond het 1-1 en was Nijlen maar héél karig beloond voor een bijzonder knappe 1ste helft.  

Voor de bezoekers was het andersom, zij waren al bij al heelhuids uit de Nijlense storm geraakt  en hadden blijkbaar moed geput uit de gelijkmaker.  Lille speelde in het derde kwartier knap voetbal en duwde Nijlen voor het eerst achteruit.  In de 37ste minuut kropen de bezoekers zowaar op voorsprong.  Nijlen moest even happen en zocht naar de time out. 

Met nog 15 minuten op de klok raapte blauw-wit alle moed bij elkaar om nu zelf op zoek te gaan naar de gelijkmaker.  Lille leek Nijlen echter knock-out te slaan met de 1-3 maar Kacper bracht zijn ploeg onmiddellijk terug in de wedstrijd door een vrije trap van Wietse slim te doen afwijken. 2-3.

Nijlen kreeg nog de gelegenheid maar opnieuw liet het ze liggen.  Lille was zelf wel ongenadig en maakte er kort voor het einde 2-4 van.

Na zoveel aanvallend Nijlens geweld mogen we niet kwaad of teleurgesteld zijn.  Lille, dat de week ervoor zelfs Westerlo nog klopte, kon onze prov U13 slecht een 15 tal minuten pijn doen.  Onze ploeg heeft er een bijzonder knappe prestatie op zitten maar werd er spijtig genoeg niet voor beloond.  Ze hebben wel bewezen dat er bovenop het goede voetbal nog een pak gretigheid en enthousiasme in hun groepje zit.  En in deze stilaan koude en natte voetbalperiode is dat voor een trainer en supporters een heel mooie en warme opsteker.

Knap gedaan !!   

OG Vorselaar - KFC Nijlen : 5 - 8

Nijlen niet zonder moeite voorbij Vorselaar.

We hebben voorbije zondag een wat vreemde wedstrijd achter de rug.  Een wedstrijd waarin Nijlen na een vroege achterstand snel orde op zaken stelde en zonder echt goed te voetballen een ruime voorsprong uitbouwde maar door het wat wisselvallige niveau de controle over de wedstrijd ook telkens weer verloor.  Pas in het laatste kwartier nam Nijlen definitief afstand van Vorselaar.  

Het begon eigenlijk met het veld.  De thuisploeg had blijkbaar de gewoonte het veld in de lengte te leggen en daar had ons ploegje schijnbaar wat aanpassingsproblemen mee…  
Vorselaar kwam in de 4de minuut 1-0 voor na een hoge bal die over Leni binnen viel.  Nijlen leek niet meteen van slag, voetbalde in balbezit niet echt slecht maar had vooral moeite met het wat andere positiespel van de thuisploeg.  De 1-1 gelijkmaker van Seppe viel uiteindelijk wel verdiend in de 10de minuut.  Tegen het einde van dat eerste kwart nam Nijlen dan echt voor het eerst de controle over en trok dat volop door in het 2de kwart.   Het liep via Lucas en 2x Kacper vlot uit tot 1-4.  Iets voor de rust werd het dan het dan toch nog te makkelijk 2-4.

We gingen de kleedkamer in met een nog comfortabele voorsprong maar de wat kritische kijker had in die 1ste helft toch een iets minder scherp en geconcentreerd Nijlen dan de voorbije weken gezien.

Wietse profiteerde kort na de rust van de zee aan ruimte achterin bij Vorselaar om 2-5 te maken.  Wedstrijd gespeeld zou je denken maar de 10 minuten daaropvolgend verloren onze prov U13 eventjes de pedalen.  Nijlen liet Vorselaar op amper 7 minuten terugkomen tot 5-5 en had echt een time out nodig.  De wedstrijd even stilleggen, tot rust komen en niet panikeren. 

Nijlen vond in het laatste kwart zijn wat vlottere voetbal terug.  Wout maakte al snel de 5-6 en Gommaar en daarna nog Kacper met zijn 3de  , duwden Vorselaar definitief van zich af.

Ons ploegje scoorde zondag maar liefst 8 keer maar kreeg er ook 5 binnen !  Na enkele knappe weken moeten we zeggen dat het zondag allemaal ietsje minder was.  Of misschien beter uitgedrukt, wisselvalliger.  Nijlen wisselde goede met minder goede periodes af waarvan Vorselaar dan telkens profiteerde om terug in de wedstrijd te komen.   Het zal volgende zondag terug beter en constanter moeten.  Lille komt op bezoek en noemde ons een sterke tegenstander, wat een mooi en bemoedigend compliment is.  Ze zullen ons langs de andere kant dit keer niet meer onderschatten !

Hoe zegt men het dan in voetbaltaal  … ?  “We zullen volop aan de bak moeten”  ! 

Zondag 12-11 : KFC Nijlen - Merksplas : 1 - 4

Superefficiënt Merksplas pakt volle buit in Nijlen.

KFC Nijlen speelde zondag opnieuw een sterke wedstrijd en bevestigde zijn goede ‘form’ van de laatste weken.  Het botste deze keer echter op een bij wijlen knap voetballend en vooral erg efficiënt Merksplas.  Maar het feit dat onze prov U13 er een uur lang een evenwichtige en spannende wedstrijd van hebben gemaakt is op zich alweer een heel knappe prestatie !    

Het tempo zat er onmiddellijk in maar Nijlen was er blijkbaar klaar voor.  Langs beide kanten werd er vrij veel druk gezet en kreeg de balbezitter niet al te veel tijd.   2 ploegen in goede doen tegen elkaar.  Toch moest Leni in het eerste kwartier 2 keer de bal uit haar net halen.  Merksplas profiteerde beide keren  snel en zeer doeltreffend van Nijlens balverlies en leidde met 0-2 na 15 minuten. 

Maar Nijlen reageerde en maakte de 1-2 aansluitingstreffer via Jaden in de 17de minuut.  Het bleef snel op en neer gaan en beide ploegen gingen om de beurt op zoek naar een gevaarlijke doelkans.  De bezoekers dreigde nog het meest via hoekschoppen.  Na bijna een half uur voetballen hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht  en leken details in de 2de helft over de wedstrijd te gaan beslissen.  

2de helft, minuut 4, even een klein momentje van verslapping, minder scherpte en pats .. de 1-3 op het bord.  Nijlen gaf zich echter niet gewonnen.  Het hield zich kranig en met nog steeds goed voetbal in de wedstrijd.  Ook de kansen kwamen er maar onze U13 was spijtig genoeg net iets minder dodelijk dan de tegenstander.  Met nog 10 minuten op de klok gaf Merksplas Nijlen de doodsteek.  Op een knappe en onhoudbare manier vloog de 1-4 in de hoek binnen.  
Onder andere de paal hield ook daarna Nijlen nog van een doelpunt.  

We mogen niet klagen en eigenlijk ook niet teleurgesteld zijn.  Nijlen speelde heel goed mee, gaf achterin niet veel open kansen weg en creëerde er zelf genoeg voor een aantal doelpunten te maken.   Enkel de efficiëntie ontbrak misschien een beetje maar uiteindelijk,  hoeveel topploegen hebben daar van tijd tot tijd eens niet mee te maken … J.