Zondag 3 december : KFC Nijlen - Westerlo: 0-4

Prov U13 komen in nat en ijskoud winterweer klein tikkeltje tekort.

KFC Nijlen – Westerlo was een wedstrijd die, zeker in de 1ste helft, maar weinig weg had van een klassieke U13 jeugdwedstrijd.  Je ziet het immers maar zelden in deze leeftijdscategorieën, waar je op het kleinere veld uiteindelijk toch relatief snel aan het doel bent, dat de wedstrijd zo gesloten verloopt en er zo weinig doelgevaar wordt gecreëerd.  De reden hiervoor was simpelweg dat beide ploegen héél erg goed verdedigden.  Als er dan al eens een knappe actie werd opgezet, een dribbel lukte en er gevaar leek te gaan komen was er altijd nog wel iemand die de boel dichtliep, meestal zelfs nog voor de doelman moest ingrijpen.  Ook bij ons moest Leni maar zelden tegen de grond gaan.  De boel dicht dus langs beide kanten.

De enige logische ruststand had dan ook 0-0 geweest.  Doch, in de 23st minuut echter kon Westerlo profiteren van een uitschuivende Lucas waardoor de weg naar doel plots open lag en zo de 0-1 werd binnengevlamd.  We konden onze ploeg met de rust maar weinig verwijten.  We hadden hen immers voor de wedstrijd nog erg op het hart gedrukt van goed geconcentreerd te blijven wanneer ze de bal niet hadden en dat hadden ze echt wel goed gedaan !  De kwetsbaarheid bij balverlies die er af en toe wel eens is, was in de 1ste helft nergens te bespeuren.  Enkel in balbezit was Nijlen misschien een tikkeltje minder precies en iets te weinig actief.   Dat was dan ook direct de opdracht voor de 2de helft.

Het viel niet te onderschatten, vanuit een warme kleedkamer terug het ijskoude en natte veld op.  Je zag aan beide ploegen dat het toch een paar minuutjes duurde eer ze terug warm gedraaid waren.  Westerlo profiteerde hier het best van om (ook figuurlijk dan) koudweg de 0-2 binnen te tikken.
In deze omstandigheden komt zo’n vroege 2de treffer minstens dubbel zo hard aan.  Toch vonden onze prov U13 de energie om nog terug te vechten.

Beide ploegen vonden trouwens nu meer en meer wat gaten in elkaars verdediging.  Ook Nijlen dreigde maar stuitte meermaals op een sterke doelman.  Net voor we het laatste kwartier ingingen stak een Westelse spits bij een voorzet zijn voet net iets vlugger tegen de bal en de 0-3 was een feit.
Ons ploegje besefte wellicht dat het over was maar bleef toch op zoek gaan naar een oververdiende tegentreffer maar die kwam er niet.  Het was in tegendeel Westerlo dat er in de slotfase nog 0-4 van maakte.

Net als in het kuipke, en misschien vorige zondag zelfs nog net iets meer, hebben details, kleine momenten en efficiëntie over de wedstrijd beslist.  Onze ploeg mocht zowiezo met meer dan opgeheven hoofd van het veld gaan.  Het kwam immers maar een klein tikkeltje tekort tegen een goed voetballend Westerlo.     

Zondag 26 november : KFC Nijlen - Lille : 2 - 4

Sterk Nijlen vergeet wedstrijd nog voor de rust te beslissen. 

December is de heilige maand, maand van gezelligheid, kadootjes, de warmste week enzovoort, …
Onze prov U13 heeft hierop niet gewacht en heeft eind november zijn goedhartigheid al volop laten zien.  Het toonde in het eerste half uur (en vooral de eerste 15 minuten) heel veel, om niet te zeggen teveel mededogen en barmhartigheid voor zijn tegenstander!  Dat was dan ook de voornaamste reden dat het uiteindelijk nog verloor tegen Lille.

Nijlen had Lille in de heenmatch verrast en moest dan ook voorbereid zijn op een Kempense reactie.  Ons ploegje wilde die reactie voor zijn en schoot als een raket uit de startblokken.  Het overrompelde, overpowerde Lille werkelijk in het openingskwartier maar vergat dat overwicht om te zetten in enkele doelpunten.  Na 10 minuten pas kwam Nijlen via Wietse 1-0 voor.  De blauw-witte dreiging hield aan maar Nijlen vergat Lille een veel grotere mep te verkopen.  Het stond na 15 minuten slechts 1-0.

De bezoekers probeerden zich in de wedstrijd te knokken en kwamen er af en toe na balrecuperatie snel uit.  Zo profiteerde Lille van een zeldzaam Nijlens foutje achterin om de gelijkmaker binnen te duwen.  Na een half uur stond het 1-1 en was Nijlen maar héél karig beloond voor een bijzonder knappe 1ste helft.  

Voor de bezoekers was het andersom, zij waren al bij al heelhuids uit de Nijlense storm geraakt  en hadden blijkbaar moed geput uit de gelijkmaker.  Lille speelde in het derde kwartier knap voetbal en duwde Nijlen voor het eerst achteruit.  In de 37ste minuut kropen de bezoekers zowaar op voorsprong.  Nijlen moest even happen en zocht naar de time out. 

Met nog 15 minuten op de klok raapte blauw-wit alle moed bij elkaar om nu zelf op zoek te gaan naar de gelijkmaker.  Lille leek Nijlen echter knock-out te slaan met de 1-3 maar Kacper bracht zijn ploeg onmiddellijk terug in de wedstrijd door een vrije trap van Wietse slim te doen afwijken. 2-3.

Nijlen kreeg nog de gelegenheid maar opnieuw liet het ze liggen.  Lille was zelf wel ongenadig en maakte er kort voor het einde 2-4 van.

Na zoveel aanvallend Nijlens geweld mogen we niet kwaad of teleurgesteld zijn.  Lille, dat de week ervoor zelfs Westerlo nog klopte, kon onze prov U13 slecht een 15 tal minuten pijn doen.  Onze ploeg heeft er een bijzonder knappe prestatie op zitten maar werd er spijtig genoeg niet voor beloond.  Ze hebben wel bewezen dat er bovenop het goede voetbal nog een pak gretigheid en enthousiasme in hun groepje zit.  En in deze stilaan koude en natte voetbalperiode is dat voor een trainer en supporters een heel mooie en warme opsteker.

Knap gedaan !!   

OG Vorselaar - KFC Nijlen : 5 - 8

Nijlen niet zonder moeite voorbij Vorselaar.

We hebben voorbije zondag een wat vreemde wedstrijd achter de rug.  Een wedstrijd waarin Nijlen na een vroege achterstand snel orde op zaken stelde en zonder echt goed te voetballen een ruime voorsprong uitbouwde maar door het wat wisselvallige niveau de controle over de wedstrijd ook telkens weer verloor.  Pas in het laatste kwartier nam Nijlen definitief afstand van Vorselaar.  

Het begon eigenlijk met het veld.  De thuisploeg had blijkbaar de gewoonte het veld in de lengte te leggen en daar had ons ploegje schijnbaar wat aanpassingsproblemen mee…  
Vorselaar kwam in de 4de minuut 1-0 voor na een hoge bal die over Leni binnen viel.  Nijlen leek niet meteen van slag, voetbalde in balbezit niet echt slecht maar had vooral moeite met het wat andere positiespel van de thuisploeg.  De 1-1 gelijkmaker van Seppe viel uiteindelijk wel verdiend in de 10de minuut.  Tegen het einde van dat eerste kwart nam Nijlen dan echt voor het eerst de controle over en trok dat volop door in het 2de kwart.   Het liep via Lucas en 2x Kacper vlot uit tot 1-4.  Iets voor de rust werd het dan het dan toch nog te makkelijk 2-4.

We gingen de kleedkamer in met een nog comfortabele voorsprong maar de wat kritische kijker had in die 1ste helft toch een iets minder scherp en geconcentreerd Nijlen dan de voorbije weken gezien.

Wietse profiteerde kort na de rust van de zee aan ruimte achterin bij Vorselaar om 2-5 te maken.  Wedstrijd gespeeld zou je denken maar de 10 minuten daaropvolgend verloren onze prov U13 eventjes de pedalen.  Nijlen liet Vorselaar op amper 7 minuten terugkomen tot 5-5 en had echt een time out nodig.  De wedstrijd even stilleggen, tot rust komen en niet panikeren. 

Nijlen vond in het laatste kwart zijn wat vlottere voetbal terug.  Wout maakte al snel de 5-6 en Gommaar en daarna nog Kacper met zijn 3de  , duwden Vorselaar definitief van zich af.

Ons ploegje scoorde zondag maar liefst 8 keer maar kreeg er ook 5 binnen !  Na enkele knappe weken moeten we zeggen dat het zondag allemaal ietsje minder was.  Of misschien beter uitgedrukt, wisselvalliger.  Nijlen wisselde goede met minder goede periodes af waarvan Vorselaar dan telkens profiteerde om terug in de wedstrijd te komen.   Het zal volgende zondag terug beter en constanter moeten.  Lille komt op bezoek en noemde ons een sterke tegenstander, wat een mooi en bemoedigend compliment is.  Ze zullen ons langs de andere kant dit keer niet meer onderschatten !

Hoe zegt men het dan in voetbaltaal  … ?  “We zullen volop aan de bak moeten”  ! 

Zondag 12-11 : KFC Nijlen - Merksplas : 1 - 4

Superefficiënt Merksplas pakt volle buit in Nijlen.

KFC Nijlen speelde zondag opnieuw een sterke wedstrijd en bevestigde zijn goede ‘form’ van de laatste weken.  Het botste deze keer echter op een bij wijlen knap voetballend en vooral erg efficiënt Merksplas.  Maar het feit dat onze prov U13 er een uur lang een evenwichtige en spannende wedstrijd van hebben gemaakt is op zich alweer een heel knappe prestatie !    

Het tempo zat er onmiddellijk in maar Nijlen was er blijkbaar klaar voor.  Langs beide kanten werd er vrij veel druk gezet en kreeg de balbezitter niet al te veel tijd.   2 ploegen in goede doen tegen elkaar.  Toch moest Leni in het eerste kwartier 2 keer de bal uit haar net halen.  Merksplas profiteerde beide keren  snel en zeer doeltreffend van Nijlens balverlies en leidde met 0-2 na 15 minuten. 

Maar Nijlen reageerde en maakte de 1-2 aansluitingstreffer via Jaden in de 17de minuut.  Het bleef snel op en neer gaan en beide ploegen gingen om de beurt op zoek naar een gevaarlijke doelkans.  De bezoekers dreigde nog het meest via hoekschoppen.  Na bijna een half uur voetballen hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht  en leken details in de 2de helft over de wedstrijd te gaan beslissen.  

2de helft, minuut 4, even een klein momentje van verslapping, minder scherpte en pats .. de 1-3 op het bord.  Nijlen gaf zich echter niet gewonnen.  Het hield zich kranig en met nog steeds goed voetbal in de wedstrijd.  Ook de kansen kwamen er maar onze U13 was spijtig genoeg net iets minder dodelijk dan de tegenstander.  Met nog 10 minuten op de klok gaf Merksplas Nijlen de doodsteek.  Op een knappe en onhoudbare manier vloog de 1-4 in de hoek binnen.  
Onder andere de paal hield ook daarna Nijlen nog van een doelpunt.  

We mogen niet klagen en eigenlijk ook niet teleurgesteld zijn.  Nijlen speelde heel goed mee, gaf achterin niet veel open kansen weg en creëerde er zelf genoeg voor een aantal doelpunten te maken.   Enkel de efficiëntie ontbrak misschien een beetje maar uiteindelijk,  hoeveel topploegen hebben daar van tijd tot tijd eens niet mee te maken … J.

Zondag 5 -11 : Ternesse - KFC Nijlen : 2 - 4

Sterk spelend Nijlen pakt volle buit tegen Ternesse !  

Ternesse thuis was de wedstrijd waar we vlak voor rust op een bijzonder ongelukkige manier op achterstand kwamen en in het 2de half uur nog een zware opdonder te verwerken kregen.
Inmiddels is dit groepje langzaam maar zeker gegroeid (figuurlijk alleszins dan toch J) en heeft het Ternesse afgelopen zondag wellicht flink verrast met hetgeen het op de mat legde. 

KFC Nijlen speelde een sterk openingskwartier, was baas en kwam al heel snel via Wannes 0-1 op voorsprong.  Het had alles onder controle en gaf achterin (buiten de nonchalance bij hoekschoppen) heel weinig weg.
Ternesse zette in het 2de kwartier dan ook een flinke tand bij en Nijlen had het even moeilijk.  Met veel wilskracht overleefde ons ploegje de storm en sloeg het iets later zelf keihard toe.  Wietse duwde na een knappe actie de 0-2 binnen.  Bovendien zat het na 2 maanden nu eindelijk ook eens een keertje mee en viel vlak voor rust bij een hoekschop de 0-3 via een verdediger van de thuisploeg pardoes binnen.  Nijlen in de plensende regen op rozen !

Goed wetende dat het in voetbal héél snel kan keren was het de zaak om ons 10tal in de kleedkamer goed in te prenten dat het nog zo’n sterk half uur zou nodig hebben om de 3 punten echt mee te pakken. 

Ternesse trachtte in het 3de kwartier met meer druk een stapje dichterbij te zetten maar Nijlen stond achterin echt wel goed te verdedigen !  Het werd een wat ‘grijzer’ kwartier waarin Nijlen het ietsje moeilijker had de bal voorin bij te houden maar Ternesse van zijn kant ook niet echt tot kansen kwam.  De 0-3 bleef (voorlopig nog) op het bord.

In het laatste kwartier immers deed de thuisploeg KFC Nijlen plots nog even bibberen.  Ternesse strafte het enige kleine foutje van Wout, die voor de rest een schitterende wedstrijd speelde,  af en zette de 1-3 op het bord.  Een paar minuten later knalde Ternesse ook de 2-3 binnen en even leek er wat twijfel in de Nijlense rangen te sluipen.  Gommaar trapte echter al die twijfels op een heel knappe en slimme manier weg !  2-4 en boeken toe !

Knappe prestatie, zonder pardon.  En natuurlijk, om even een levensgroot voetbalcliché boven te halen, er zijn nog werkpunten maar daar gaan we het nu niet over hebben.  Genieten en woensdag opnieuw trachten te winnen om verder te kunnen “bekeren” !

Knap gedaan jongens ! 

Zondag 22-10 : KFC Nijlen - Antonia : 3 - 7

Kleine foutjes fataal voor goed spelend Nijlen.

Voetbal kan hard zijn en dat heeft onze prov U13 vorige zondag nog maar eens ondervonden.
Voetballend waren ze de evenknie van Antonia maar een aantal verdedigende foutjes werden genadeloos afgestraft en dan wordt het zeer moeilijk om een wedstrijd te winnen.

Het begon nochtans heel goed.  Seppe trapte na 2 minuten een vrije trap staalhard in de hoek binnen.  Antonia vocht zich in de wedstrijd, maakte gelijk en kwam via een eerste kadootje zelfs 1-2 voor.  In de 20ste minuut bracht  Kacper KFC Nijlen verdiend terug tot 2-2.  Onmiddellijk daarop ging opnieuw het licht even uit bij ons ploegje.  Op 2 minuten tijd kwam het 2-4 achter.   Daarmee moesten we ook de rust in.  Evengoed zijn, de wedstrijd redelijk onder controle hebben maar toch 4 doelpunten binnen krijgen . . .

Nijlen begon ideaal aan de 2de helft.  Wout maakte de aansluitingstreffer en bracht zo zijn ploeg terug tot 3-4. Nijlen duwde door en je had echt het gevoel dat de gelijkmaker in de lucht hing in maar weer liep het mis.  Antonia profiteerde van een slecht weggetrapte bal om de 3-5 binnen te duwen.  Het was het foutje teveel.  Ons ploegje bleef nochtans vrij goed voetballen maar het was zo’n wedstrijd waar het gewoonweg allemaal wat tegenzit. 

Tegen de gang van het spel in kreeg Nijlen zelfs nog 2 doelpunten binnen en eindigde de wedstrijd uiteindelijk op een fel overdreven 3-7.    

In voetbal krijg je geen punten voor het geleverde spel, enkel een bal in het doel levert “een punt” op.  Van het hoogste tot op het laagste niveau is het resultaat niet altijd in evenwicht met het beeld van de wedstrijd.   Het is wel een feit dat Nijlen achterin net iets TEveel in de fout ging en ook dat speelt uiteraard mee.  Voor de rest was het opnieuw lang niet slecht en daar gaan we de herfstvakantie en het vrije weekend mee tegemoet !   

KFC Nijlen - St. Dimpna : 10 - 5

Spektakel aan de Goorstraat !

Het zag er na het  1ste kwart niet echt goed uit.  Achterin had Nijlen te makkelijk 2 doelpunten geslikt en voorin liet het de kansen liggen.  De volgende 45 minuten pakte onze provinciale U13 het een pak beter aan.  Er waren nog wel een paar momenten van onoplettenheid (die er in de toekomst hopelijk nog wat uitgaan ) maar over het algemeen liet KFC Nijlen echt wel fraaie dingen zien, met 10 doelpunten en nog een boel kansen erbovenop.  Spektakel aan de Goorkant !

Voetballend niet slecht maar een te slappe eerste 15 minuten waardoor  St. Dimpna te makkelijk aan kansen en doelpunten kwam.  Nijlen moest zo snel mogelijk het tij doen keren na dat eerste kwart en dat gebeurde ook.  Verdiend, want Nijlen had ondanks de achterstand toch de overhand gehad en zette dat overwicht nu ook om in doelpunten via Seppe en Mauro.  Nijlen duwde door maar het bleef 2-2 tot aan de rust.  Blauw-wit toch met een licht psychologisch voordeel de kleedkamer in. 

De sterke en zwakke punten van de tegenstander waren in die 1ste helft duidelijk aan het licht gekomen.  Als we achterin scherp konden blijven verdedigen zou het automatisch wel goed komen.  Nijlen was voor de rest immers overal de betere.  Ons ploegje schoot in een dol 3de kwartier furieus uit de startblokken.  Het klom via Gommaar en Wannes al snel 4-2 op voorsprong.  Via een gelukje en concentratieverlies kwamen de bezoekers in amper 1 minuut terug tot 4-4. Seppe maakte er 5-4 van maar opnieuw liet Nijlen St Dimpna terug langszij komen.
De 3de demarrage was de goeie !  Nog voor het ingaan van het laatste kwartier liep Nijlen terug uit tot 7-5 !  8 goals in 15 minuten !

De Nijlense verdediging had er genoeg van.  Het deed de deur definitief op slot en gaf nog amper een kansje weg.  Het schakelde met de rest van de ploeg nog een versnelling hoger en mepte St.Dimpna in een sterk slotkwartier definitief tegen de grond.  Gommaar, Kacper en Seppe maakten er op een knappe manier nog 10-5 van. 

Onze prov U13 heeft na een vroege 0-2 achterstand bijzonder knap gereageerd.  Met veel scherpte en goed voetbal heeft het St. Dimpna blijven onder druk zetten om hen uiteindelijk kordaat van zich af te schudden.  Het zal dat niveau volgend weekend nodig hebben wanneer Antonia op bezoek komt !       

Zondag 8-10 : Westerlo - KFC Nijlen : 5 - 0

KFC Nijlen slachtoffer van superdoeltreffend Westerlo.

Bij een 5-0 nederlaag zeggen dat je onverdiend hebt verloren klinkt wat ongeloofwaardig.  Ik zal dus ook niet beweren dat dat zondag het geval was.  Wel mogen we stellen dat de uitslag voor een heel groot deel het resultaat was van “doeltreffendheid”,  wat in voetbal nog altijd een zéér belangrijk, zoniet het belangrijkste element is om een wedstrijd te winnen, en laat dat nu net hetgene zijn waarin Westerlo echt uitblonk.  Want voor wat betreft de andere elementen van het voetbal was KFC Nijlen zondag zo goed als de evenknie van Westerlo.  Maar voetbal is nog altijd scoren en niet laten scoren en daarin was de thuisploeg simpelweg de betere .       

Heel kort samengevat lag de wedstrijd qua veldspel en gecreëerde kansen nagenoeg het ganse uur in evenwicht.  Westerlo ging echter veel dodelijker om met zijn kansen.  Het strafte zo goed als elk Nijlens foutje af.  Bij de 1-0 gaf Nijlen voor heel even teveel ruimte weg en Westerlo combineerde het knap uit.  Voor de rest zat de boel achterin bij Nijlen vrij goed dicht en trachtte het zelf een aantal keren te dreigen.  Net op het moment dat Nijlen echt op zoek leek naar de 1-1 scoorde Westerlo de 2-0 op een zeer straffe manier.  Vanuit het duel trapte de Westelse spits de bal nog overhoeks onhoudbaar binnen.  Nijlen met de rust gefrustreerd 2-0 achter.  Onder andere de lat en de doelman had in die 1ste helft Nijlen van een doelpunt gehouden. 

Ook in de 2de helft bleef Nijlen echt wel goed meedoen maar Westerlo diepte de score ongenadig verder uit.  Zelfs na de 4-0 bleef Nijlen er alles aan doen niet helemaal weg te zakken.  Een zeer sterk spelende doelman gunde blauw-wit echter geen doelpunt.  In de voorlaatste minuut slikte Nijlen nog een 5de goal.

Ons ploegje had het goede niveau van vorige zondag echt wel terug te pakken.  Het voetbalde opnieuw scherp en goed maar werd, zoals men dat in voetbal zegt, een aantal keer koud gepakt.  Veel valt hen dus helemaal niet te verwijten.  Met opgeheven hoofd richting volgende zondag, dan komt St.Dimpna op bezoek.           

       

KFC Lille - KFC Nijlen : 2 - 2

KFC NIJLEN STUNT IN LILLE !

Hoogmoed komt voor de val !  Zeggen dat je normaal gezien geen noemenswaardige problemen mag hebben met je volgende tegenstander en je eigenlijk al bezig bent met een zogezegde topper die pas binnen een 3tal weken plaatsvindt, …  het is in de wereld van de sport, met alle begrip en respect, vragen om problemen.  Je kan het diep vanbinnen denken, zelfs met recht en rede, maar je houdt het altijd beter voor jezelf.  Al is het enkel uit bijgeloof, nog zo’n wet in de sport. 

Toegegeven, we kunnen met stevige overwinningen tegen Merksplas, Ternesse en een doelpuntenkermis tegen Vorselaar het zelfvertrouwen van KFC Lille wel  een beetje begrijpen.   
Die knappe Lilse resultaten vergroten alleen nog maar de bijzondere prestatie van onze prov U13 voorbije zondag.  

Nijlen was dus gewaarschuwd en vooral  geprikkeld.  Zonder vrees koos blauw-wit vol voor de aanval.  Achteruit trekken tegen een ploeg die op 4 wedstrijden maar liefst 26 keer scoorde leek ons echt geen goed idee dus begon Nijlen maar beter heel scherp.  Ons ploegje hield Lille knap weg van zijn eigen doel en voetbalde goed en met vertrouwen.  Lille kwam dan ook rond de 11de minuut wat onverwacht op voorsprong.  Blauw-wit was niet van slag en maakte enkele minuten later via Lowie Stuyven gelijk. (1-1).  De wedstrijd golfde snel op en neer zonder echte noemenswaardige kansen.  Toch had je het gevoel dat er van Nijlen meer dreiging uitging.  Het was echter opnieuw Lille dat op voorsprong kwam.  De gelijkmaker had er al voor de rust moeten komen toen de bal na een zeer knappe Nijlense aanval van de lijn werd weggewerkt.   

De ganse groep spelers toonde zich tijdens de rust dan ook nog heel strijdvaardig.  Ze voelden en beseften dat er weinig of geen verschil was tussen favoriet en underdog en dat ze bezig waren aan een knappe wedstrijd.    

De logische 2-2 kwam er dan ook verdiend na de rust via Kacper.  Nijlen leek nog een pak brandstof in de tank te hebben.  Het bleef met veel inzet en voetbalkunde de evenknie van Lille.
Een sterk spelende Gommaar zette met een droomassist Wannes alleen voor doel.  Daar had de 2-3 kunnen vallen maar Wannes talmde net iets te lang.  Ook Lille kreeg nog zijn kans maar Leni ranselde het harde schot met een schitterende reflex  uit de hoek.  Het bleef 2-2.   

‘It was a close game’ zouden ze in de Premier league zeggen.  Het had voor of tegen ons kunnen kantelen.  We hadden vooraf niet direct veel geld gezet op puntenwinst en Lille van zijn kant had dit puntenverlies  wellicht ook niet zien aankomen.  Het bevestigt misschien wel het beeld dat ondanks de verliespartijen in de eerste weken het verschil niet zo groot was als de cijfers deden vermoeden.  Onze prov U13 speelden echter nu wel 60 minuten lang op een sterk niveau zonder weg te zakken.  En al zal dit niet altijd lukken, het geeft wel hoop en vertrouwen dat het kan en dat deze groep langzaam maar zeker sterker, beter en slimmer  lijkt te worden. 

Knap, zeer knap gedaan !! 

KFC Nijlen - Ternesse : 3 - 9

Knap gestart Nijlen krijgt flinke dreun in 2de helft.

Je zou het na 23 minuten voetballen nooit hebben gedacht, er geen euro op hebben durven inzetten dat Nijlen nog zo’n zware nederlaag zou lijden.  Op 7 minuten van de rust stond KFC Nijlen nog 2-0 voor !  Het speelde goed en gaf amper kansen weg.  Het had Ternesse in zijn greep.  Maar in die laatste 7 minuten voor de rust ontglipte Nijlen plotseling alles waar het daarvoor hard voor had gewerkt. 

De nederlaag van vorige week indachtig deed ons ploegje bij balverlies de deur achterin nu wel vrij goed dicht.  Het hield beter rekening met de ruimtes in hun rug en in balbezit voetbalden ze even goed als vorige week.  We stonden er al een pak geruster op te kijken.  En het loonde ! 
Nog voor het kwartier stond Nijlen via Wannes en Gommaar al 2-0 voor.  Ternesse probeerde wel maar geraakte voorlopig niet door de blauw-witte muur.  Pas op een 7 tal minuten voor de rust kwamen de bezoekers voor het eerst echt opzetten.  Nijlen moest achteruit en kreeg de aansluitingstreffer binnen.  “De voorsprong nog even vasthouden” dachten we maar een dom en vooral ongelukkig misverstand besliste daar anders over.  Onze ploeg voelde zich uiteraard wat bekocht  bij de zeer spijtige 2-2.  En bovendien erger, het was hierdoor volledig de draad kwijt en kreeg nog voor de rust de 2-3 binnen.  

Gezichten op stormweer zaten in kleedkamer. 

Kort gesteld.  Nijlen herstelde niet meer van deze mokerslag.  Het moest in de 2de helft bovendien de wet van de sterkste ondergaan en vond de energie en/of het goede voetbal niet meer terug om nog  tegenstand te bieden.   Het kreeg op korte tijd teveel doelpunten binnen.

Nijlen verloor uiteindelijk met zware 3-9 cijfers.

Je kan nooit voorspellen wat als .. maar indien Nijlen met een voorsprong de rust had kunnen ingaan had de 2de helft er mogelijk anders kunnen uitzien.  Ternesse voetbalde in die 2de helft wel een pak snediger en beter en het is de vraag of Nijlen daar zowiezo een antwoord op had gehad. 

In elk geval, onze ploeg had tegen dit sterk Ternesse de wedstrijd toch een tijdlang onder controle zonder al te veel kansen weg te geven.  Daar moet het vertrouwen uit putten voor de volgende weken. 

Zondag 02-09 : Antonia - KFC Nijlen : 7 - 1

KFC Nijlen onderuit met te zware cijfers !

Misschien zouden we net als in het basket bij balverlies ook in het voetbal tegen elkaar moeten roepen “defense, defense !”   Het zou de spelers er misschien meer bewust van maken dat ook dat een zeer belangrijk aspect is van het spelletje.  We willen met z’n allen ten aanval gaan, kansen creëren en doelpunten maken maar we vergeten soms dat we elkaar ook nodig hebben om ons eigen doel te verdedigen.  De mannen gingen op jacht en lieten hun vrouw alleen achter  . . . J 

Gezien de zware cijfers zou je geneigd zijn te denken dat KFC Nijlen in deze wedstrijd een hele slechte dag had of gewoonweg  te kort kwam tegen deze tegenstander.  Wie de wedstrijd zag mag gerust zeggen : “geen van beide” .  Zowat de ganse 60 minuten lang ging het vrij goed over en weer.  Nijlen voetbalde mee, en vrij goed zelfs.  Van een slechte wedstrijd was geen sprake.  Wat liep er dan wel fout ?  Nijlen voelde dat het meekon met een nochtans sterk en goed voetballend Antonia,  het trachtte de thuisploeg achteruit te duwen, aan te vallen en te dreigen maar ging als ploeg iets TE enthousiast naar voor lopen waardoor het al te vaak achterin de deur open zette.   

Antonia was achterin een zeer stugge ploeg, het verdedigde goed waardoor Nijlen maar weinig echte openingen vond.   Het grote gevaar lag er wanneer Nijlen de bal verloor.  Antonia schakelde met veel volk vliegensvlug om en Nijlen reageerde daarop iets te vaak te laat.  Het bleef teveel oog houden op de bal en liet de tegenstander te makkelijk uit hun dekking ontsnappen.
Zeggen dat de thuisploeg louter op de counter speelde is ook verre van waar maar Antonia profiteerde wel vaak van Nijlens balverlies om het dan koud en knap af te maken, zeker in de eerste helft.  Nijlen ging dan ook wat verward en gefrustreerd rusten met een 3-0 achterstand. 

Blauw-wit knutselde ook in de 2de helft goed voetbal in elkaar en kon via Seppe in de 37ste minuut zijn over verdiende eerste competitietreffer op het bord zetten.  4-1 werd het toen.  Nijlen probeerde nog verder terug te vechten maar het zat hen in deze wedstrijd ook niet altijd mee.  Uiteindelijk ging ons ploegje ten onder met veel te zware cijfers.

Nogmaals, we hebben zondag zeker en vast tegen een goede ploeg gevoetbald.  Achterin een stevig blok en voorin enkele technisch vaardige spelers die niet veel nodig hebben om te scoren.  Maar verder was het verschil lang niet zo groot als de uitslag doet uitschijnen.  We moeten het enkel op sommige vlakken als ploeg nog wat slimmer aanpakken.

In “het grote voetbal” heeft zowat elke ploeg één of meerdere spelers die een ganse wedstrijd  bezig zijn met “wat als we nu de bal verliezen” :  “defensief denkende spelers”   worden ze genoemd. 
Het zijn misschien minder spectaculaire spelers maar het zijn zij die ook  mee de wedstrijd helpen winnen.