Aangepaste kledij - Zichtbaarheid in het verkeer

Aangepaste kledij op training:

Nu de temperaturen stilaan beginnen te zakken willen we alle spelers er op wijzen dat het dragen van aangepaste kledij tijdens de trainingen zeer belangrijk is om kwetsuren te mijden. De belangrijkste regel waarmee men rekening dient te houden is dat het bij temperaturen lager dan 15°C verplicht is een lange broek te dragen (een thermische lange broek onder een voetbalshort is eveneens toegelaten). Ook dienen de spelers steeds een trainingsvest of trui te dragen bij koude temperaturen. Bij regenachtig weer is een regenvestje uiteraard ook geen overbodige luxe. 

Ook het dragen van scheenbeschermers is steeds verplicht op training!

Zichtbaarheid in het verkeer:

Nu het 's avonds ook sneller donker begint te worden willen we alle spelers die per fiets naar de training komen er ook op wijzen dat hun fietsverlichting in orde dient te zijn, en dat ook het dragen van een fluohesje ervoor zorgt dat ze sneller worden opgemerkt in het verkeer.

Stabilisatie oefeningen

Zolang de weersomstandigheden het toelaten zullen er na elke training steeds een aantal stabilisatie oefeningen worden uitgevoerd. Uiteraard is deze materie zeer uitgebreid en kunnen hierover veel verschillende oefeningen worden teruggevonden, zowel in de literatuur als op internet. Om dit toch een beetje overzichtelijk te houden kunnen jullie via de onderstaande link een document openen waarop enkele oefeningen staan die specifiek zijn voor het verbeteren van de rompstabiliteit (core-stability). Dit zijn vrij makkelijk uitvoerbare oefeningen, die normaal gezien haalbaar zouden moeten zijn voor alle spelers (en natuurlijk mogen de ouders ook meedoen).

Rompstabilisatie oefeningen   

Alvast veel plezier en denk eraan oefening baart kunst ! 

Kick Off Competities Seizoen 2017 - 2018

Nu de competities bijna officieel van start gaan zal voortaan zal alle informatie terug te vinden zijn op de specifieke ploegpagina's. Naast de wedstrijdkalenders en de gegevens van de trainers zal hier wekelijks ook informatie geplaatst worden betreffende de wedstrijden (adres, uur van samenkomst, aanvangsuur wedstrijd,...). Hou dus zeker deze pagina's goed in de gaten want het is de bedoeling dat de meeste communicatie via deze weg zal gebeuren.

Laat ons er samen een geweldig seizoen van maken, zowel op als naast het veld !!!